Instructie inloggen zonder AHK-account

Indien je geen AHK-account hebt bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en toch als externe bezoeker/alumnus gebruik wil maken van de Leerpodium digitale leeromgeving (ook bekend als STAGES, DLO) kun je de volgende instructie volgen.

De AHK maakt gebruik van een tweestapsverificatie (2FA). Bij tweestapsverificatie zijn twee vormen van identificatie vereist om je identiteit te verifiëren. 2FA gebruikt hiervoor de volgende twee factoren:

• Jouw geregistreerde privé e-mailadres/wachtwoord
  • Een tijdelijke geldige verificatiecode.

Let op: Alleen 2FA via een authenticator app wordt ondersteund door Leerpodium.

Je moet wel door de desbetreffende academie zijn aangemeld in Leerpodium met een geldig e-mailadres. Je ontvangt dan een e-mail op je privé e-mailadres met een tijdelijk wachtwoord.

Ben je een een bestaande externe bezoeker of alumnus en moet je nog 2-staps verificatie instellen of ben je je wachtwoord vergeten, kies dan een van onderstaande opties.

Instructie voor nieuwe externe bezoekers/alumni

Stap 1: Inloggen

Open de website van de Leerpodium digitale leeromgeving LMS, DLO of STAGES op een computer

• https://ahk.leerpodium.nl/
    (Breitner Academie, Reinwardt Academie, Academie voor Theater en Dans, AHK Docentprofessionalisering)

Kies voor login optie ‘Geen AHK account en toch inloggen’

Stap 2: Authenticator app kiezen

Nu ga je eenmalig de tweestapsverificatie instellen. Bij AHK gebruiken we daar de Microsoft Authenticator app of de Google Authenticator app voor.

Pak je telefoon erbij en open de authenticator app als je deze al gebruikt. Zo niet, open Google Play (Android telefoon) of Apple Store (iPhone). Zoek daar op de ‘Microsoft Authenticator’ app of ‘Google Authenticator’ app. Download en installeer deze op je telefoon.

Stap 3: E-mailadres en wachtwoord

Je hebt een e-mail ontvangen op je geregistreerde privé e-mailadres.

Het is mogelijk dat deze e-mail in je Spam terecht komt.

Daarin vind je ook een wachtwoord.

Gebruik jouw geregistreerde privé e-mailadres/wachtwoord en kies ‘inloggen’.

Heb je geen e-mail ontvangen, bel de ICT Servicedesk op +31 (0)20 527 7752

Stap 4: Scan de QR code

Er verschijnt een QR code in je scherm.

Zorg ervoor dat je de authenticator app toegang geeft tot je camera, zodat je de QR-code kunt scannen.

Scan de QR code met de authenticator app op je telefoon.

De authenticator app genereert een cijfercode.

Vul deze code in op het Leerpodium scherm en kies submit/opslaan.

Nu kun je veilig gebruik maken van de leeromgeving van de AHK.

Heb je een vraag, neem contact op met de AHK ICT Servicedesk op +31 (0)20 527 7752, of mail servicedesk@ahk.nl